söndag 1 april 2012

SAFFRANSKRYDDAD FISKSOPPA MED LAX OCH TORSK



En härligt krämig fisksoppa lagade häromdagen med saffran i. Aioli serverade jag till.

4 pers

400 g torsk
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2 1/2 dl vitt vin, eller matlagningsvin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
svartpeppar
1 tsk timjan 
1 tsk torkad basilika

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär fisken i 3 cm kuber.
  2. Strimla purjolöken, hacka vitlöken och fräs i olja.
  3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i 10 min. 
  4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera med aioli och nåt gott bröd.




3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Mmmmmm vad god.Hela familjen älskade den.Tack för receptet:)
    Mvh Malin

    SvaraRadera